Kryddig bakad pumpa med grönkål
Baka butternutpumpa kryddad med ingefära, kanel och muskot i ugnen och servera tillsammans med grönkål och en sötsyrlig senapsdressing för en matig vintersallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg butternutpumpa
3 vitlöksklyftor (rostas till dressingen)
2 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk malen kanel
1 krm riven muskotnöt
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g grönkål
1/2 dl rostade pumpafrön
Dressing
1/2 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi930 KJ / 222 kCal
Fett15 g
Salt0.9 g
Kolhydrater15 g
Protein5 g
Kommentarer
Toppade med stekt Halloumi, det blev bra!
Karin
2023-11-06Funkar som vintersallad om man tex serverar med pärlcouscous eller bulgur. Nom!
Malin
2022-11-24