Hoppa till sidans innehåll

Det finns bär för alla smaker, och oändligt med sätt att omvandla dem till godsaker! Vi bjuder på våra bästa recept med svenska bär, det blir bland annat oemotståndliga blondies med hallon, läskande rödvinbärssaft och sommarens godaste krusbärspaj.

Recept Sofia Nilsson Styling Elisabeth Johansson Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra recept med svenska bär!

 • Björnbärskompott med svarta vinbär

  Björnbärskompott med svarta vinbär

  Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.

  - Björnbärskompott med svarta vinbär

  Spara

 • Blondies med hallon

  Blondies med hallon

  Baka en ljuvligt kladdig vit brownie med hallon. Visste du att brownie med vit choklad kallas blondies? Blondien ska vara lite rinnig i mitten när den kommer ut från ugnen och får sedan stelna till sig i kylen. Med både hallon, choklad och citron i smeten blir blondien både söt och syrlig.

  - Blondies med hallon

  Spara

 • Rödvinbärssaft

  Rödvinbärssaft

  Har du röda vinbär i trädgården? Safta de syrliga vinbären. Den läskande saften är barnsligt god och svalkar härligt i sommarvärmen. Servera gärna i ett stort glas med rikligt med is.

  - Rödvinbärssaft

  Spara

 • Krusbärspaj

  Krusbärspaj

  Gör en smulpaj med krusbär till fikat. Syrliga krusbär gräddas i ugnen under ett frasigt smultäcke av smör, mjöl och havregryn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och fikastunden är räddad!

  - Krusbärspaj

  Spara

 • Snabba vanilj- och bärbullar

  Snabba vanilj- och bärbullar

  Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.

  - Snabba vanilj- och bärbullar

  Spara

 • Jordgubbstiramisu

  Jordgubbstiramisu

  Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.

  - Jordgubbstiramisu

  Spara