Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rödvinbärssaft

Har du röda vinbär i trädgården? Safta de syrliga vinbären. Den läskande saften är barnsligt god och svalkar härligt i sommarvärmen. Servera gärna i ett stort glas med rikligt med is.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8-10 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bären, du behöver inte ta bort stjälkarna. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg ner vinbären och låt koka under lock 10 minuter.
  2. Häll bärkoket genom en silduk på en silställning eller en kökshandduk i en sil. Låt stå ca 30 minuter tills det slutar droppa. Pressa inte bärmassan, då blir saften grumlig.
  3. Mät saften och beräkna sockermängden. Häll tillbaka saften i en ren kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt saften koka på svag värme ca 5 minuter. Skumma av. Mät saften och beräkna mängden natriumbensoat. Rör ner natriumbensoat i 1 dl av saften och blanda sedan med resten.
  4. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och sätt på korken. Förvara svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

För 8 dl avrunnen saft behövs ca 4, 75 dl socker och ca 0,5 krm natriumbensoat.

Ingredienser

Portioner: ca 8-10 dl
  • 1 kg röda vinbär
  • 4 dl vatten
  • 6 dl strösocker (per liter avrunnen saft)
  • 1 krm natriumbensoat (per liter färdig saft)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1333 kJ / 318 kCal

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer