Rödvinbärssaft
Har du röda vinbär i trädgården? Safta de syrliga vinbären. Den läskande saften är barnsligt god och svalkar härligt i sommarvärmen. Servera gärna i ett stort glas med rikligt med is.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 8-10 dl
1 kg röda vinbär
4 dl vatten
6 dl strösocker (per liter avrunnen saft)
1 krm natriumbensoat (per liter färdig saft)
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1333 KJ / 318 kCal
Fett0.5 g
Salt0.02 g
Kolhydrater74 g
Protein2 g
Kommentarer
Hällde saften i en kanna, och in i kylen, dagen efter var det tjockt som gelé? Var blev det fel?
Stina
2024-09-10Hej Stina! Så här skriver vi i vår artikel om att safta: Om saften blir konstig - geléig Vid saftkokning ska du helst använda fullmogna frukter och bär. Om saften "geléar sig" kan det bero på att bären är för omogna, att man tillsatt för mycket socker eller att den kokat för länge. Koka i så fall upp den på nytt och tillsätt 2-3 dl vatten per liter koncentrerad saft. Hälsningar Redaktionen
Redaktionen
2024-09-10Jag har bär till dubbel sats,blir det bra om jag dubblar vattenmängden också?
Annika
2024-09-05Hej Annika! Ja, det är bara att dubbla allt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-06Blev jättegod saft! Tog dock bara halva sockermängden😁
Marie
2024-07-28