Krusbärspaj

76
1
Krusbärspaj

Gör en smulpaj med krusbär till fikat. Syrliga krusbär gräddas i ugnen under ett frasigt smultäcke av smör, mjöl och havregryn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och fikastunden är räddad!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Krusbärspaj

Ingredienser

10-12

Deg

125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
600 g krusbär
1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfi: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentar

Anne

2021-08-04

Jättegod! Hade några msk sirap i degen, den blev så knäckig och god! Se till att ha riktigt mogna krusbär också.

Näringsvärde per portion

Energi 1009 KJ / 241 kCal
Fett 11 g
Salt 0.48 g
Kolhydrater 32 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden