Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Krusbärspaj

Gör en smulpaj med krusbär till fikat. Syrliga krusbär gräddas i ugnen under ett frasigt smultäcke av smör, mjöl och havregryn. Servera med vaniljglass eller vaniljsås och fikastunden är räddad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa.
  3. Blanda krusbären med socker och majsstärkelse i en smord form diameter 26 cm (för 10-12 port). Smula över degen och grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfi: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 10-12
Deg
  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 600 g krusbär
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1009 kJ / 241 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer