Snabba vanilj- och bärbullar

16
6
Snabba vanilj- och bärbullar

Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Snabba vanilj- och bärbullar

Ingredienser

ca 16

Deg

8 dl vetemjöl (8 dl vetemjöl motsvarar ca 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl mjölk (3%)
ägg (till pensling)

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 dl färska bär (gärna hallon och blåbär)

Kristyr

1 dl florsocker
3 - 4 msk kallt vatten

Dekorering

1/2 tsk florsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla bullarna med sockerlag direkt när du tar dom ut ur ugnen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anneli

2022-01-16

Alldeles för lång gräddningstid! Blev hårda.

Anders

2021-07-12

Fel 10 min skulle det vara

Redaktionen ICAse

2021-07-12

Hej Anders! Hade du kanske varmluft för att bullarna gräddades så fort? Vi har gjort receptet för 225°C under- och övervärme. Hoppas att bullarna blev goda i alla fall! 😊 Hälsningar Elina

Anders

2021-07-12

Gröddningstiden totalt fel klara efter högst 19 minuter

Näringsvärde per portion

Energi 1379 KJ / 330 kCal
Fett 17 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Enkel jorgubbstårta
Mockarutor
Citronmuffins
Amerikanska pannkakor