Snabba vanilj- och bärbullar
Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 16 portioner
Deg
8 dl vetemjöl (8 dl vetemjöl motsvarar ca 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl mjölk (3%)
ägg (till pensling)
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 dl färska bär (gärna hallon och blåbär)
Kristyr
1 dl florsocker
3 - 4 msk kallt vatten
Dekorering
1/2 tsk florsocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla bullarna med sockerlag direkt när du tar dom ut ur ugnen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett17 g
Salt0.53 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Alldeles för lång gräddningstid! Blev hårda.
Anneli
2022-01-16Fel 10 min skulle det vara
Anders
2021-07-12Hej Anders! Hade du kanske varmluft för att bullarna gräddades så fort? Vi har gjort receptet för 225°C under- och övervärme. Hoppas att bullarna blev goda i alla fall! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-12Gröddningstiden totalt fel klara efter högst 19 minuter
Anders
2021-07-12