Snabba vanilj- och bärbullar

14
3
Snabba vanilj- och bärbullar

Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Snabba vanilj- och bärbullar

Ingredienser

ca 16

Deg

8 dl
vetemjöl (8 dl vetemjöl motsvarar ca 480 g)
1.5 dl
strösocker
3 tsk
bakpulver
2 krm
salt
150 g
rumsvarmt smör
2.5 dl
mjölk (3%)
ägg (till pensling)

Fyllning

150 g
rumsvarmt smör
0.5 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
3 - 4 dl
färska bär (gärna hallon och blåbär)

Kristyr

1 dl
florsocker
3 - 4 msk
kallt vatten

Dekorering

0.5 tsk
florsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla bullarna med sockerlag direkt när du tar dom ut ur ugnen.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Christian

7/29/2020

Enkelt, snabbt och gott! Enklare än vad det ser ut. Perfekt sommarfikabröd! 🍓👌

Sara

10/3/2019

Kan man använda frysta bär som man tinat innan?

Redaktionen ICAse

10/4/2019

Hej Sara! Ja, det kan du göra. Häll ut all vätska och tillsätt lite (ca 1 tsk för 3-4 dl bär) potatismjöl i bären så blir inte fyllningen vattnig. Lycka till! Hälsningar Elina

Elisabeth

7/10/2019

Fantastiskt goda!!! Vuxna som barn älskade dem, enkla att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 1379 KJ / 330 kCal
Fett 17 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept