Det är inte alltid så enkelt att äta upp all mat som köps hem, speciellt inte om man bor själv. Lena Söderström, receptkreatör, har här planerat fem middagar där alla (nåja, nästan!) burkar garanterat är tomma efter veckans slut.

Recept Lena Söderström Foto Lennart Weibull

  • Måndag: Bakad sötpotatis

    Måndag: Bakad sötpotatis

    Sötpotatis går faktiskt utmärkt att baka i micron! Se bara till att sticka några hål i skalet. Fyll med créme fraich, fetaost och oliver. Superenkelt och gott!

    Bakad sötpotatis med feta och oliver

  • Tisdag: Äggröra med skinka

    Tisdag: Äggröra med skinka

    Att vispa ihop en äggröra till middag är faktiskt inte helt fel! Tillsammans med lufttorkad skinka och spenat blir det mättande och smakrikt.

    Äggröra med lufttorkad skinka och spenat

  • Onsdag: Tomatsoppa med lammkorv

    Onsdag: Tomatsoppa med lammkorv

    Sväng ihop en snabb och smakrik tomatsoppa på krossade tomater, lök och finhackad lammkorv. Toppa den med resterna av fetaosten.

    Tomatsoppa med lammkorv

  • Torsdag: Lammkorv med rotsaksstomp

    Torsdag: Lammkorv med rotsaksstomp

    Gör en snabbt rotfruktsstomp till den lammkorven som blir kvar från dagen innan. Toppa med lite rostad lök och senap. Mums!

    Lammkorv med rotsaksstomp och rostad lök

  • Fredag: Lyxig pasta med kyckling

    Fredag: Lyxig pasta med kyckling

    En färdiggrillad kycklinggklubba är perfekt att använda i en krämig pasta med spenat och parmesan. Snabb och riktigt god fredagsmiddag för en!

    Pasta med kyckling och spenat