Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammkorv med rotfruktsstomp och senap

Grillad lammkorv med rotfruktsstomp är en smakrik och mättande vardagsmiddag. Citronskal i stompet piggar upp hela rätten, och går fint ihop med timjan. Toppa med rostad lök och senap vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Mosa rotfrukterna med en gaffel eller använd elvisp. Tillsätt olivolja, citronskal, timjan, salt och peppar.
  3. Grilla eller stek korven.
  4. Till servering: Servera korven och stompet med rostad lök och senap.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 150 g potatis
  • 150 g morot
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 lammkorv
Till servering
  • rostad lök
  • senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer