Lammkorv med rotfruktsstomp och senap

4
0
Lammkorv med rotfruktsstomp och senap

Grillad lammkorv med rotfruktsstomp är en smakrik och mättande vardagsmiddag. Citronskal i stompet piggar upp hela rätten, och går fint ihop med timjan. Toppa med rostad lök och senap vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Lammkorv med rotfruktsstomp och senap

Ingredienser

1 portioner
150 g potatis
150 g morot
1 - 2 msk olivolja
1/2 tsk finrivet citronskal
1 msk hackad timjan
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 lammkorv

Till servering

rostad lök
senap

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 581 kCal
Fett 40 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 41 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden