Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingpasta med citron och timjan

Krämig pastarätt som går fort att göra tack vare den färdiggrillade kycklingklubban. Blanda crème fraiche med citron och parmesanost. Toppa med finriven parmesan och hackad timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ½ dl av pastavattnet (för 1 port).
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i mindre bitar.
  3. Blanda pastavatten, crème fraiche, citronskal och 2/3 av osten. Rör ner i pastan tillsammans med spenaten och kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa pastan med resten av osten och hackad timjan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och parmessan mot mjölkproteinfria ersättnings alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 port pasta (1 port motsvarar ca 100 g)
  • 1 färdiggrillad kycklingklubba
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3/4 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk hackad, färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4613 kJ / 1109 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer