Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Bakad sötpotatis med feta och oliver

Baka sötpotatisen i mikron så går det undan att fixa middag. Fyll den med salt fetaost och smakrika oliver. En liten klick crème fraiche bidrar med krämighet. En perfekt middag för en.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nagga sötpotatisen runtom med gaffel. Baka potatisen på högsta effekt i mikrovågsugnen ca 8–10 minuter, till den är mjuk.
  2. Skär fetaosten i tärningar. Blanda fetaost, timjan, vitlök, chiliflakes och olja. Vänd ner oliverna.
  3. Skär ett kryss i potatisen och tryck ihop från sidorna. Klicka i crème fraichen och toppa med fetaost-och olivröran.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 sötpotatis (1 motsvarar ca 350 g)
  • 75 g fetaost
  • 1 msk hackad, färsk timjan
  • 1 liten, pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 8 svarta eller gröna oliver
  • 1/2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3974 kJ / 949 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept