Bakad sötpotatis med feta och oliver

63
7
Bakad sötpotatis med feta och oliver

Baka sötpotatisen i mikron så går det undan att fixa middag. Fyll den med salt fetaost och smakrika oliver. En liten klick crème fraiche bidrar med krämighet. En perfekt middag för en.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad sötpotatis med feta och oliver

Ingredienser

1 portioner
1 sötpotatis (1 motsvarar ca 350 g)
75 g fetaost
1 msk hackad, färsk timjan
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 - 2 msk olivolja
8 svarta eller gröna oliver
1/2 dl crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Elin astrid

2022-02-10

Fantastiskt gott och enkelt!! Glömde köpa oliver, hade en burk med pesto hemma så blandade det med créme fraichen. Har gjort denna rätt på det viset flera gånger nu. Älskar't!

Vanja

2021-03-01

Supergott!!!

Solveig

2020-09-04

Enkelt, snabbt och gott! Ett favoritrecept!

Näringsvärde per portion

Energi 3974 KJ / 949 kCal
Fett 66 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 65 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden