Bakad sötpotatis med feta och oliver
Baka sötpotatisen i mikron så går det undan att fixa middag. Fyll den med salt fetaost och smakrika oliver. En liten klick crème fraiche bidrar med krämighet. En perfekt middag för en.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
1 portion
1 sötpotatis (1 motsvarar ca 350 g)
75 g fetaost
1 msk hackad, färsk timjan
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 - 2 msk olivolja
8 svarta eller gröna oliver
1/2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3974 KJ / 949 kCal
Fett66 g
Salt2.7 g
Kolhydrater65 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt enkelt, gott och fräscht. Rekommenderas! Körde med torkad timjan-krydda. Funkade utmärkt!
Peter
2024-11-17Strödde även över rostade solrosfrön. Istället för feta ost blev det billigare salladsost men med smakjämnvärdig fetaost smak. Skillnaden blev i pris och smak! Yeap
Maria
2024-04-14Hade i rökt paprikapulver och en kapsyl citron arom, och någon% msk vårlök i röran. Det gjorde skillnad, blev godare!
Maria
2024-04-14