Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatsoppa med korv och smulad fetaost

Krossade tomater blir enkelt en smakrik soppa när den smaksätts med basilika och lök. Lammkorven ger både smak och gör den mer mättande. Toppa soppan med fetaost och servera med ett gott surdegsbröd och måltiden är komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka korven fint.
  2. Fräs löken i olja, utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare ca 3 minuter. Blanda i vatten, krossade tomater och buljongtärning. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa soppan med smulad fetaost och hackad basilika vid servering.
  4. Till servering: Servera soppan med rostat surdegsbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri:byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 gul lök
  • 1 lammkorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 dl hackad, färsk basilika
Till servering
  • surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 647 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept