Tomatsoppa med korv och smulad fetaost
Krossade tomater blir enkelt en smakrik soppa när den smaksätts med basilika och lök. Lammkorven ger både smak och gör den mer mättande. Toppa soppan med fetaost och servera med ett gott surdegsbröd och måltiden är komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
1 gul lök
1 lammkorv
1 msk olivolja
1 1/2 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
1 krm svartpeppar
75 g fetaost
1/2 - 1 dl hackad, färsk basilika
Till servering
surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 647 kCal
Fett41 g
Salt6.2 g
Kolhydrater40 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god! Drog dock ner mängden lök på 4 personer till 2,5 stor lök. Barnen tyckte att det var för mycket bitar i men åt upp allt efter att jag mixat deras med stavmixer.
Anna
2024-11-05