Tomatsoppa med korv och smulad fetaost

10
0
Tomatsoppa med korv och smulad fetaost

Krossade tomater blir enkelt en smakrik soppa när den smaksätts med basilika och lök. Lammkorven ger både smak och gör den mer mättande. Toppa soppan med fetaost och servera med ett gott surdegsbröd och måltiden är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Tomatsoppa med korv och smulad fetaost

Ingredienser

1 portioner
1
gul lök
1
lammkorv
1 msk
olivolja
1 1/2 dl
vatten
1
förp krossade tomater (à 400 g)
1
grönsaksbuljongtärning
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
75 g
fetaost
1/2 - 1 dl
hackad, färsk basilika

Till servering

surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri:byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 647 kCal
Fett 41 g
Salt 6.2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept