Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En krämig coleslaw är oslagbart som tillbehör till grillat. Enklaste grunden består av vitkål, majonnäs, salt och peppar. Som gjort för att variera ingredienser och smaksättning. Så experimentera loss med ananas, vallmofrön, fänkål, örter eller varför inte göra din coleslaw på broccoli!

Tidningen Buffé har tagit fram ett perfekt grundrecept på coleslaw som går att variera i det oändliga. Här nedan visar vi 5 olika sätt!

5 smaksättningar (till ca 5 dl coleslaw)

  • Senap och vinäger

    Blanda 2 dl riven morot, 1 tsk fransk senap och 1/2 tsk vitvinsvinäger med kålen. Gott till burgare, goda korvar eller grillade grönsaker.

  • Tahini och ingefära

    Blanda 1 riven morot, 2 tsk tahini, 1 1/2 msk färskriven ingefära, finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime, 2 tsk flytande honung och 1/2-1 dl hackad mynta med vitkålen. Gott till lamm, kyckling och halloumi.

  • Sweet chili och kokos

    Rör ihop 1/2 dl sweet chilisås, 1 tsk sesamolja och 2 tsk japansk soja. Blanda med vitkålen och 1/2-1 dl hackad koriander. Strö över rostade kokoschips och hackade cashewnötter. Helt rätt till grillad fläskkarré, kyckling, paprika och aubergine.

  • Grape och sriracha

    Skär bort skalet från 2 grapefrukt med kniv. Skär ut hinnfria filéer. Blanda dessa med vitkålen och 2 tsk chilisås av srirachatyp. Strö över 2 finskurna salladslökar och 1 msk rostade svarta och/eller vita sesamfrön. Perfekt till grillad lax, biff eller flankstek.

  • Selleri och valnötter

    Skär 1 päron i små tärningar. Skiva 2 stjälkselleri tunt. Blanda päron, stjälkselleri och 1/2 dl hackad dill med vitkålen. Strö över 1 dl hackade valnötter. Mums till kyckling!

3 bra tips!

  • Ännu mera coleslaw!

    Med vårt enkla grundrecept på coleslaw kan du variera ingredienser och smaksättare i det oändliga... du ser fem varianter ovan. Kan du inte få nog? Bläddra bland samtliga ICAs recept på coleslaw.

  • Vattna ur kålen!

    För att vitkålen, eller spetskål om du föredrar det, inte ska vätska sig med resultatet att du får en tunn och blaskig coleslaw är det klokt att vattna ur den. Urvattningen gör att kålen håller sig krispig, samtidigt som den får en mindre ”rå” konsistens − extra bra om du jobbar med en lite tuffare vinterlagrad kål.

    Så här gör du, variant 1: Salta den strimlade kålen och låta stå cirka 30 minuter. Krama sedan ut vätskan och blanda kålen med övriga ingredienser.

    Så här gör du, variant 2: Häll kokhett saltat vatten över kålen och låta rinna av i durkslag. Krama eller pressa sedan ut allt överflödigt vatten, så kålen blir helt torr. Det går även bra att låta den torka i en kökshandduk. Det här tricket kan du även ta till när du ska göra en god pizzasallad.

  • Anpassa din coleslaw

    Gör en friskare coleslaw: Byt ut delar av majonnäsen med några skedar gräddfil, turkisk yoghurt eller crème fraiche.

    Utan ägg: Mjölkproteinallergiker kan använda sojabaserade produkter eller varför inte prova en havrebaserad krämig produkt. För den som inte tål ägg finns äggfri majonnäs att köpa. Eller så kan du göra din egen äggfria majonnäs med kikärtsspad i stället för ägg.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer