Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkåls-coleslaw

Snabblagat recept på krämig coleslaw av fänkål. Du gör fänkåls-colesawen av vitkål, fänkål, morötter, äpplen, yoghurt och dijonsenap. Fantastiskt att ha som tillbehör till bland annat kött!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen. Skär fänkålen i tunna skivor/strimlor. Skala och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt.
  2. Blanda allt med yoghurt och senap och smaka av med salt och peppar. Servera gärna till Supermör högrev.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g vitkål
  • 2 fänkål
  • 2 morötter
  • 2 äpplen
  • 4 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
  • 4 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan