Fänkåls-coleslaw

3
2
Fänkåls-coleslaw

Snabblagat recept på krämig coleslaw av fänkål. Du gör fänkåls-colesawen av vitkål, fänkål, morötter, äpplen, yoghurt och dijonsenap. Fantastiskt att ha som tillbehör till bland annat kött!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Fänkåls-coleslaw

Ingredienser

8 portioner
400 g vitkål
2 fänkål
2 morötter
2 äpplen
4 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
4 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Kerstin

2021-06-22

Fantastiskt god! Jag hade också i lite sambal oelek och äppelcidervinäger. Så otroligt fräsch och god coleslaw.

Carina

2009-06-16

Hade grillfest med sex barn i ålder 3-15 år och skålen blev rensad. Hade kunnat gjort dubbel sats. Mycket uppskattad för den fräscha smaken.