UNDER 30 MIN | Medel

Rödkålsslaw med soja och sesamfrö

Det sägs att man även äter med ögonen och visst smakar det godare när något också är vackert! Denna coleslaw med rödkål, soja och sesamfrö ger både ögon och smaklökar något att jubla över! Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen tunt, gärna med en mandolin och blanda med salt. Krama kålen lite så att den blir mjuk. Låt kålen stå i 15 minuter.
  2. Lägg kålen i ett durkslag och pressa ur vätskan.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Ansa och strimla salladslökarna fint.
  5. Blanda majonnäs med sesamfrö, soja och sesamolja. Vänd ner kålen och salladslöken.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödkål
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk vita sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1564 kJ / 373 kCal