Spetskål i sesammajonnäs

13
0
Spetskål i sesammajonnäs

Spetskål i sesammajonnäs är en asieninspirerad variant av coleslaw. Rostade sesamfrön och röd chili ger hetta och smak till majonnäsen. Den krämiga kålsalladen går snabbt att tillaga och smakar utmärkt till grillat fläskkött och smakrika korvar.

Spetskål i sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
300 g spetskål
1/2 tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
1/2 - 1 röd peppar
2 dl majonnäs
1 ask solrosskott

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1737 KJ / 415 kCal
Fett 40.8 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 6.1 g
Protein 5.2 g
Läs mer om näringsvärden