Spetskål i sesammajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spetskål i sesammajonnäs

Spetskål i sesammajonnäs är en asieninspirerad variant av coleslaw. Rostade sesamfrön och röd chili ger hetta och smak till majonnäsen. Den krämiga kålsalladen går snabbt att tillaga och smakar utmärkt till grillat fläskkött och smakrika korvar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen och massera in saltet och vinägern.
  2. Rosta sesamfröna i en het stekpanna och låt dem svalna.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Blanda kålen med sesamfrö, chili och majonnäs.
  5. Strö över solrosskotten och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spetskål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
  • 1 röd peppar
  • 2 dl majonnäs
  • 1 ask solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1737 kJ / 415 kCal