Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Coleslaw med avokado och lime

Den perfekta blandningen mellan guacamole och coleslaw! En frisk variant på coleslaw där du tillsätter avokadotärningar, finstrimlade salladslökar, sockerärtor och lime. Servera till exempel till fish tacos, fiskburgare eller som röra till grillat för en härlig grillmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla vitkålen fint. Gärna med mandolin.
  2. Massera in salt och vinäger i kålen. Låt kålen stå i ca 15 minuter. 
  3. Skala och riv moroten. Dela, kärna- och gröp ur avokadorna och skär dem i små tärningar. Ansa och strimla salladslökarna och sockerärtorna fint. Riv det yttersta skalet av limen. Pressa ur limesaften. Krama ur vätskan ur kålen
  4. Blanda alla ingredienser till coleslawen. Smaka av med peppar och ev. mer salt.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g vitkål (gärna färsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 morot
  • 2 avokador
  • 4 finstrimlade salladslökar
  • 20 finstrimlade sockerärtor
  • 1 lime
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer