En krämig coleslaw är ett oslagbart tillbehör till grillat och den går att variera i oändlighet. Så experimentera loss med ananas, vallmofrön, fänkål och örter. Här tipsar vi om olika smaksättningar och smarriga recept.
Här hittar du ett perfekt grundrecept på coleslaw som går att variera i det oändliga. Här bjuder vi på 5 olika sätt!
Blanda 2 dl riven morot, 1 tsk fransk senap och 1/2 tsk vitvinsvinäger med kålen. Gott till burgare, goda korvar eller grillade grönsaker.
Blanda 1 riven morot, 2 tsk tahini, 1 1/2 msk färskriven ingefära, finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime, 2 tsk flytande honung och 1/2-1 dl hackad mynta med vitkålen. Gott till lamm, kyckling och halloumi.
Rör ihop 1/2 dl sweet chilisås, 1 tsk sesamolja och 2 tsk japansk soja. Blanda med vitkålen och 1/2-1 dl hackad koriander. Strö över rostade kokoschips och hackade cashewnötter. Helt rätt till grillad fläskkarré, kyckling, paprika och aubergine.
Skär bort skalet från 2 grapefrukt med kniv. Skär ut hinnfria filéer. Blanda dessa med vitkålen och 2 tsk chilisås av srirachatyp. Strö över 2 finskurna salladslökar och 1 msk rostade svarta och/eller vita sesamfrön. Perfekt till grillad lax, biff eller flankstek.
Skär 1 päron i små tärningar. Skiva 2 stjälkselleri tunt. Blanda päron, stjälkselleri och 1/2 dl hackad dill med vitkålen. Strö över 1 dl hackade valnötter. Mums till kyckling!
Så undviker du att få en tunn och blaskig coleslaw. Urvattningen gör att kålen håller sig krispig, samtidigt som den får en mindre ”rå” konsistens.
Här hittar du alla våra recept på coleslaw.