Toppa korven och burgaren
Smarriga toppings
Sås, röror och toppings som tar dina grillade korvar och burgare till nya höjder.
Gott tillbehör
Lök är som gjort för att grillas, med skal och allt. Inte minst schalottenlök som då får en helt ljuvligt söt smak och blir ett gott tillbehör till det mesta. Här visar vi hur du gör, inklusive det bästa skalknepet.
Tips! Här hittar du recept på grillad lök.
Här visar vi hur du enkelt grillar och skalar schalottenlök.
Släng ner ett gäng schalottenlökar med skal i en aluminiumform. Ställ på bottnen av en klotgrill, eller i ugn på 175°C. Vänd efter cirka 30 minuter. Vänta 1 timme. Känns skalen "tomma"? Då är löken klar.
Nu över till själva "pluppandet". Lägg schalottenlöken på en skärbräda. Håll en lök i taget mellan tummen och pekfingret. Skär av nedre delen, vid rottrådarna (1/2−1 cm).
... och ut kommer de glansiga lökarna. Servera genast eller smaksätt eventuellt − inget måste. När tekniken att pluppa schalottis sitter vill man bara pluppa fler! Scrolla ner så tipsar vi om ett recept där de ljuvliga lökarna ingår.
Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Smarriga toppings
Sås, röror och toppings som tar dina grillade korvar och burgare till nya höjder.
Hett tips!
Att grilla pizza är förbenat gott och dessutom trevligt. Så här gör du!
Smak av sommar
Rabarberpaj och sommar hör ihop! Här tipsar vi om recepten på våra godaste rabarberpajer.
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Matskola
Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.
Bli bättre grillare!
Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.
Matskola
Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Testa något nytt!
Piffa till grillkorven - här visar vi hur du gör tjusiga spiralkorvar.
Så gör du!
Grilla pizza med pizzasten och du får samma resultat som när du bakar i en stenugn.