Gott tillbehör

Grilla schalottenlök

Lök är som gjort för att grillas, med skal och allt. Inte minst schalottenlök som då får en helt ljuvligt söt smak och blir ett gott tillbehör till det mesta. Här visar vi hur du gör, inklusive det bästa skalknepet.
Tips! Här hittar du recept på grillad lök.

Grilla och schalottenlök, så gör du

Här visar vi hur du enkelt grillar och skalar schalottenlök.

  1. 1. Glödbaka scharlottenlöken

    1. Glödbaka scharlottenlöken

    Släng ner ett gäng schalottenlökar med skal i en aluminiumform. Ställ på bottnen av en klotgrill, eller i ugn på 175°C. Vänd efter cirka 30 minuter. Vänta 1 timme. Känns skalen "tomma"? Då är löken klar.

  2. 2. Så, löken är färdig!

    2. Så, löken är färdig!

    Nu över till själva "pluppandet". Lägg schalottenlöken på en skärbräda. Håll en lök i taget mellan tummen och pekfingret. Skär av nedre delen, vid rottrådarna (1/2−1 cm).

  3. 3. Kläm till...

    3. Kläm till...

    ... och ut kommer de glansiga lökarna. Servera genast eller smaksätt eventuellt − inget måste. När tekniken att pluppa schalottis sitter vill man bara pluppa fler! Scrolla ner så tipsar vi om ett recept där de ljuvliga lökarna ingår.

Eldningsförbud

Innan du grillar...

Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
 

Artiklar (1542)

Hett tips!

Grilla pizza

Att grilla pizza är förbenat gott och dessutom trevligt. Så här gör du!

Smarriga toppings

Toppa korven och burgaren

Sås, röror och toppings som tar dina grillade korvar och burgare till nya höjder.

Matskola

Grilla hamburgare

Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.

Bli bättre grillare!

Det kallas Prepp!

Vi bjuder vi på några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten.