Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Coleslaw med cheddar och örter

Coleslaw är en klassiker på grillfesten. Denna festliga coleslaw gör du med spetskål, ost och örter. Servera som tillbehör till exempelvis grillad kyckling, grillat kött eller hamburgare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Coleslaw: Ansa och strimla kålen tunt. Skala och riv moroten grovt. Blanda i en bunke med salt och vinäger.
  2. Dela, kärna ur och hacka chilin. Strimla örterna. Riv osten. Blanda alla ingredienser.
  3. Till servering: Servera coleslaw med grillad kyckling och bakad sötpotatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Coleslaw
  • 300 g spetskål
  • 1 morot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 grön chili
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl riven cheddarost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk flytande honung
Till servering
  • grillad BBQ- minutfilé av kyckling (gärna med honey-chipotleglaze)
  • bakad sötpotatis
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1815 kJ / 520 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept