Kommer ni ihåg smaken av en redig falukorvsring som bakats i ugnen med tomatskivor och en herrans massa ost? Eller vilka har minnen till aromatkryddadade mackor eller den klassiska salladen med vitkål och ananas på burk? Här drömmer vi oss tillbaka till en tid då vi trodde att smoothiebowl var någon form av spa-bad.

Elin Nordström

 • Aromat

  Eller det gulorangea guldet som det aldrig har kallats av någon. Men nu väljer vi att göra det. Alla som någon gång i sitt liv har pepprat minst 548 knäckemackor med Aromat räcker upp en hand. Än idag kan man ta sig till minnes känslan av att ta en rejäl tugga av sin aromatbeklädda smörgås, nysa till pga aromatdamm i näsan, och sedan kavla upp ärmarna för att göra ytterligare 10 nya krydddammiga mackor.

 • Smör och ost på kanelbulle

  Vad är det för trams kanske någon oerfaren brister ut. Men det ska vi berätta för dig. Att om du aldrig har testat att vända upp och ner på en kanelbulle för att sedan bre ett oförskämt tjockt lager med smör på, och slutligen kröna bullen med cirka 10 skivor ost med ingen smak, då har du inte levat.

 • Sallad med vitkål och ananas

  Tomat och gurksallad i all 90-talsära, men när det var fest bjöds det väl ändå på vitkål och ananassallad? Jo jag tackar ja. När skålen ställdes fram så gick det ett sus av förtjusning hos gästerna. Idag ska det krånglas till med en massa grönkål, fröer och fina olivoljer. Tacka vet vi lite hederlig burkananas och en drös med vitkål som fick alla magar att bli lika fyllda med gas som ett gäng heliumballonger.

 • Falukorv i ugn med tomat och purjolök

  Falukorv i ugn med tomat och purjolök

  Finns det någon maträtt som är lika trofast som falukorv i ugn? Alla gånger man kom hem och kände den där välbekanta doften av lite halvbränd ost och körv. En förälder som stod och gjorde potatismos som om livet hängde på det. Tyckte man att det var gott? Är kattungar söta säger vi?

  - Falukorv i ugn med tomat och purjolök

  Spara

 • Flygande Jacob

  Flygande Jacob

  Det fanns en tid då man hade banan i prick allting. Det skulle bananas å det grövsta, och där bananen verkligen fann sin rätta plats var i en flygande jakob. TYCKER VISSA. Den här anrättningen är lika mycket älskad som hatad. Team älska anser väl att banan är meningen med livet och skulle gärna slänga ner en banan i sin chiligryta om det vore socialt accepterat. Och de som tillhör team hata tycker tycker nog att frukt i mat är dårskap och ingenting någon borde befatta sig med.

  - Flygande Jacob

  Spara

 • Korvstroganoff

  Korvstroganoff

  Sen finns det de där maträtterna som överlever alla trendrätter. Vi pratar givetvis om korvstroganoffen. Denna fabulösa lilla korvanrättning som mättat magar sedan dinosauriernas tid. Jaja, ni vet vad vi menar. Den har funnits med LÄNGE.

  - Korvstroganoff

  Spara