Caesarsparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Caesarsparris

Tillaga din sparris med inspiration av den klassiska caesarsalladen! De spänstiga sparrisarna sveps in i en ljuvlig dressing bestående bland annat av majonnäs och riven parmesan. Med de knapriga krutongerna är tillbehöret exemplariskt till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grilla grön sparris i 3-5 minuter.
  2. Mixa med stavmixer crème fraiche, majonnäs, riven parmesan, hackad sardellfilé, skalad och hackad vitlöksklyfta och sherry- eller äppelcidervinäger.
  3. Lägg upp sparrisen på fat och rippla över dressingen. Toppa med köpta brödkrutonger.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Prova till: Lax, kycklinglårfilé eller oxfilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grön sparris
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 hackad sardellfilé
  • 1 skalad och hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk sherry- eller äppelcidervinäger
  • brödkrutonger att toppa med
Lägg till i inköpslistan