Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lyckas med en mör saftig kyckling - varje gång! Här har vi saftiga tips och fem riktigt goda kycklingrecept att prova. Hoppas det smakar!

Fler recept med kycklig hittar du här!

Så blir kycklingen saftig

  • Rumstemperatur for the win

    Tillaga helst en helt tinad och rumstempererad kyckling, särskilt om du ska grilla eller steka i pannan. De höga temperaturerna gör annars kycklingen torr innan den har tinat. Om kycklingen är fryst är det bäst att använda ugnen - och då på så låg temperatur som möjligt.

  • Marinera mera

    Hemligheten till en godare och saftigare fågel stavas syra: ta valfri citrus, vin eller vinäger i marinaden så blir köttet mörare. Andra goda grejer att blanda i marinaden är vitlök, soja och rosmarin eller timjan.

  • Använd stektermometer

    Om du är osäker är en termometer din bästa vän. Kycklingen är perfekt när innertemperaturen är 70 ° på bröst och lårfilé och 82° inne vid benet på ben och klubba.

  • Sikta lågt

    För höga temperaturer ger en torr fågel. Ugnen ska inte vara varmare än 200°. Du misslyckas aldrig med kyckling i stekpanna om du börjar med att bryna snabbt på hög värme, för att sedan sänka till under medelvärme och steka klart.

Prova de här sköna rätterna!

  • Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

    Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

    När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

    - Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

    Spara

  • Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

    Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

    En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.

    - Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

    Spara

  • Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

    Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

    Roliga att äta och svåra att misslyckas med; kycklingben är den perfekta slänga ihop-middagen. Tillsammans med pepparrot, äpple och rosmarin skapas ett riktigt hallelujah-moment.

    - Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

    Spara

  • Kyckling med bönsallad och ärtcrème

    Kyckling med bönsallad och ärtcrème

    Saftig kyckling som stek steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller fest.

    - Kyckling med bönsallad och ärtcrème

    Spara

  • Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Finns det något godare än tacos? Nej, det tycker inte vi! Här är det fint strimlad kyckling som är basen och till det en majonnäs med sting av chipotle. Lite rostad majs och picklad rödlök – och fiestan kan börja!

    - Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer