Hoppa till sidans innehåll

Lyckas med en mör saftig kyckling - varje gång! Här har vi saftiga tips och fem riktigt goda kycklingrecept att prova. Hoppas det smakar!

Fler recept med kycklig hittar du här!

Så blir kycklingen saftig

 • Rumstemperatur for the win

  Tillaga helst en helt tinad och rumstempererad kyckling, särskilt om du ska grilla eller steka i pannan. De höga temperaturerna gör annars kycklingen torr innan den har tinat. Om kycklingen är fryst är det bäst att använda ugnen - och då på så låg temperatur som möjligt.

 • Marinera mera

  Hemligheten till en godare och saftigare fågel stavas syra: ta valfri citrus, vin eller vinäger i marinaden så blir köttet mörare. Andra goda grejer att blanda i marinaden är vitlök, soja och rosmarin eller timjan.

 • Använd stektermometer

  Om du är osäker är en termometer din bästa vän. Kycklingen är perfekt när innertemperaturen är 70 ° på bröst och lårfilé och 82° inne vid benet på ben och klubba.

 • Sikta lågt

  För höga temperaturer ger en torr fågel. Ugnen ska inte vara varmare än 200°. Du misslyckas aldrig med kyckling i stekpanna om du börjar med att bryna snabbt på hög värme, för att sedan sänka till under medelvärme och steka klart.

Prova de här sköna rätterna!

 • Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

  Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

  När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

  - Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

  Spara

 • Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

  Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

  En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.

  - Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

  Spara

 • Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

  Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

  Roliga att äta och svåra att misslyckas med; kycklingben är den perfekta slänga ihop-middagen. Tillsammans med pepparrot, äpple och rosmarin skapas ett riktigt hallelujah-moment.

  - Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

  Spara

 • Kyckling med bönsallad och ärtcrème

  Kyckling med bönsallad och ärtcrème

  Saftig kyckling som stek steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller fest.

  - Kyckling med bönsallad och ärtcrème

  Spara

 • Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

  Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

  Finns det något godare än tacos? Nej, det tycker inte vi! Här är det fint strimlad kyckling som är basen och till det en majonnäs med sting av chipotle. Lite rostad majs och picklad rödlök – och fiestan kan börja!

  - Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

  Spara