Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing
Grillad paprika och kyckling och grunden till en riktigt god sallad är klar. Paprikasalladen blir komplett när den toppas med smakrik dressing av persilja och pistagenötter samt bitar av fetaost.
Ingredienser
4 portioner
Pistagedressing
70 g rostade pistagenötter
1 kruka persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
Sallad
1 silverlök
2 gula spetspaprikor
2 röda spetspaprikor
ca 600 g kycklingfilé (gärna med skinn)
2 msk olja
1 romansallad
150 g fetaost
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3044 KJ / 727 kCal
Fett56 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dyrt
Aina
2023-03-26Mycket gott men grillade i grillpanna för att få randigt - ska göra detta på grillen på kollan i sommar
Mette
2022-04-14Väldigt gott! Jag grillade paprikan i ugn o hade grillad kyckling till!
Irene
2022-03-28