Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing

4
2
Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing

Grillad paprika och kyckling och grunden till en riktigt god sallad är klar. Paprikasalladen blir komplett när den toppas med smakrik dressing av persilja och pistagenötter samt bitar av fetaost.

Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing

Ingredienser

4 portioner

Pistagedressing

70 g rostade pistagenötter
1 kruka persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
svartpeppar

Sallad

1 silverlök
2 gula spetspaprikor
2 röda spetspaprikor
ca 600 g kycklingfilé (gärna med skinn)
2 msk olja
1 romansallad
150 g fetaost

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Mette

2022-04-14

Mycket gott men grillade i grillpanna för att få randigt - ska göra detta på grillen på kollan i sommar

Irene

2022-03-28

Väldigt gott! Jag grillade paprikan i ugn o hade grillad kyckling till!

Näringsvärde per portion

Energi 3044 KJ / 727 kCal
Fett 56 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden