Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling

71
19
Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling

Pasta med pesto är en klassiker som både är lätt att laga och god att äta! Här serveras den med minutfiléer av kyckling som får härlig smak av att stekas i vitlök. Blanda ner söta plommontomater i den krämiga pastan och toppa med kryddig rucola. Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling

Ingredienser

4 portioner

Pasta

4 port pasta (gärna lumaconi)
250 g körsbärstomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl basilika pesto

Kyckling

ca 600 g minutfiléer av kyckling
1/2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor

Till servering

65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Noelia

2022-03-29

Det var enkelt och ljuvligt gott

Thea

2021-11-18

Smakar inte så mycket men gott som matlåda

Freja

2021-11-15

Smakar inte mycket trots 130g pesto, men perfekt styrka för en snabb vardagsmat. Comfort food!

Näringsvärde per portion

Energi 2867 KJ / 685 kCal
Fett 27 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 58 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden