Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling
Pasta med pesto är en klassiker som både är lätt att laga och god att äta! Här serveras den med minutfiléer av kyckling som får härlig smak av att stekas i vitlök. Blanda ner söta plommontomater i den krämiga pastan och toppa med kryddig rucola. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
Pasta
4 port pasta (gärna lumaconi)
250 g körsbärstomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl basilika pesto
Kyckling
ca 600 g minutfiléer av kyckling
1/2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt2.51 g
Kolhydrater58 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och enkelt! Tog lite mer vätska vilket blev bättre.
Eva
2023-02-23Tyckte detta va superenkelt att få till, tog 2dl pesto som flera rekommenderade.
Alexandra
2023-02-06Det var enkelt och ljuvligt gott
Noelia
2022-03-29