Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan

7
4
Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan

En krämig gryta är både värmande och mättande! Här med kyckling i en gräddig sås som smaksätts med timjan och fänkål. Tomatsalladen bryter av fint och adderar fräschör till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Gryta

1
fänkål
1
rödlök
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olivolja
1/2
kruka timjan
-
salt
-
peppar
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2
kycklingbuljongtärning
1/2
citron

Tomatsallad

250 g
tomatmix
1 tsk
rödvinsvinäger
1/2 msk
olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med lite mortlade fänkålsfrön eller stek kycklingen med lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Monika

2021-05-03

Enkelt och fräscht med citron i såsen och tomatsallad till. Jag hade i chiliflakes och hackad vitlök, som jag lät fräsa tillsammans med kycklingen.

Susanna

2021-03-31

Jätte-jättegott !

Johann

2020-05-19

Ingen höjdare! Rätten behöver betydligt mer kryddning. Sambal oelek och vitlök hade nog räddat den.

Näringsvärde per portion

Energi 2868 KJ / 684 kCal
Fett 33 g
Salt 1.65 g
Kolhydrater 53 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept