Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan
En krämig gryta är både värmande och mättande! Här med kyckling i en gräddig sås som smaksätts med timjan och fänkål. Tomatsalladen bryter av fint och adderar fräschör till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 fänkål
1 rödlök
600 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 citron
Tomatsallad
250 g tomatmix
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaksätt grytan med lite mortlade fänkålsfrön eller stek kycklingen med lite pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt1.65 g
Kolhydrater53 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Lade till hackad vitlök, sambal oelek och några slantade morötter.
Elisabeth
2023-01-26Enkelt och fräscht med citron i såsen och tomatsallad till. Jag hade i chiliflakes och hackad vitlök, som jag lät fräsa tillsammans med kycklingen.
Monika
2021-05-03Jätte-jättegott !
Susanna
2021-03-31