Krämig kycklinggryta med fänkål och timjan
En krämig gryta är både värmande och mättande! Här med kyckling i en gräddig sås som smaksätts med timjan och fänkål. Tomatsalladen bryter av fint och adderar fräschör till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gryta
1 fänkål
1 rödlök
600 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 citron
Tomatsallad
250 g tomatmix
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2868 KJ / 684 kCal
Fett33 g
Salt1.65 g
Kolhydrater53 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Lade till hackad vitlök, sambal oelek och några slantade morötter.
Elisabeth
2023-01-26Enkelt och fräscht med citron i såsen och tomatsallad till. Jag hade i chiliflakes och hackad vitlök, som jag lät fräsa tillsammans med kycklingen.
Monika
2021-05-03Jätte-jättegott !
Susanna
2021-03-31