Kycklingpasta med tomat och spenat
Sno snabbt ihop denna ljuvligt gräddiga pasta! Färska körsbärstomater, babyspenat och citron tillför pastan en härlig fräschör. Strössla med syndigt goda ostflarn och servera.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
2 vitlöksklyftor
250 g småtomater
1 citron
3 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé (eller färdigstrimlad)
salt
peppar
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
1 dl grovt riven ost (eller ostflarn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3277 KJ / 785 kCal
Fett40.9 g
Kolhydrater52.8 g
Protein48.9 g
Kommentarer
Skulle stå mer inte meet nedan :)
Peter
2024-08-09Gott och lättlagat. Hade dock behövt lite meet sting! Får bli lite chilliflakes i nästa gång :)
Peter
2024-08-09Fräsch lättlagad och god pasta! Rekommenderar att ha i lite finstrimlad gul lök tillsammans med kycklingen. Istället för att ha i tomaterna så gjorde jag en tomatsallad med lök, basilika och burrata att ha som komplement på sidan om. Lyxig kombo med pastan.
Cecilia
2024-02-18