Kycklingpasta med tomat och spenat

45
4
Kycklingpasta med tomat och spenat

Sno snabbt ihop denna ljuvligt gräddiga pasta! Färska körsbärstomater, babyspenat och citron tillför pastan en härlig fräschör. Strössla med syndigt goda ostflarn och servera.

Kycklingpasta med tomat och spenat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
1 citron
3 msk olivolja
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
salt och peppar
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
1 dl ost flarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningarna.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Skära helst inte bort fettet på kycklingen, det ger både smak och fyllighet.

Använd citronen och smaksätt vattnet som serveras till maten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Ronja

2021-03-31

Wow vad gott det var vi har ätit detta 2gånger nu. Detta blir absolut fler gånger. Rekommenderas varmt!

Simon

2021-01-29

Gör den vegetarisk genom att använda Oumph garlic and thyme iställer för kyckling. Gott tips!

Ann-sofie

2020-04-04

Väldigt gott, gjort den flera gånger nu!

Näringsvärde per portion

Energi 3277 KJ / 785 kCal
Fett 409 g
Kolhydrater 528 g
Protein 489 g
Läs mer om näringsvärden