Kycklingpasta med tomat och spenat
Sno snabbt ihop denna ljuvligt gräddiga pasta! Färska körsbärstomater, babyspenat och citron tillför pastan en härlig fräschör. Strössla med syndigt goda ostflarn och servera.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
2 vitlöksklyftor
250 g småtomater
1 citron
3 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé (eller färdigstrimlad)
salt och peppar
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
1 dl grovt riven ost (eller ostflarn)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningarna.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Skära helst inte bort fettet på kycklingen, det ger både smak och fyllighet.
Använd citronen och smaksätt vattnet som serveras till maten.
Använd citronen och smaksätt vattnet som serveras till maten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3277 KJ / 785 kCal
Fett40.9 g
Kolhydrater52.8 g
Protein48.9 g
Kommentarer
Fräsch lättlagad och god pasta! Rekommenderar att ha i lite finstrimlad gul lök tillsammans med kycklingen. Istället för att ha i tomaterna så gjorde jag en tomatsallad med lök, basilika och burrata att ha som komplement på sidan om. Lyxig kombo med pastan.
Cecilia
2024-02-18Wow vad gott det var vi har ätit detta 2gånger nu. Detta blir absolut fler gånger. Rekommenderas varmt!
Ronja
2021-03-31Gör den vegetarisk genom att använda Oumph garlic and thyme iställer för kyckling. Gott tips!
Simon
2021-01-29