Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayo

6
2 Klimatsmart
Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayo

Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och het sriracha mayo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen. Marinera nudlarna med ingefära, koriander, lime, gurka, chili och lite sesamolja. Till detta – grillad broccoli och kycklinglårfiléer.

Skriv ut
Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayo

Ingredienser

4 portioner

Marinerade nudlar

100 g
glasnudlar
1
gurka
4 msk
gari (inlagd ingefära)
2
röd chili
1
kruka koriander
1
lime
-
salt
3 msk
sesamolja

Srirachamajonnäs

2 msk
srirachasås
2 dl
majonnäs

Grillad broccoli

1 msk
olja
250 g
broccoli eller bellaverde
-
salt och peppar
ca 600 g
kycklinglårfilé

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Elisabeth

5/25/2020

Supergott!! Salladen är amazing :)

Jenny

5/9/2020

Jättegott och enkelt! Blir absolut fler gånger!!

Näringsvärde per portion

Energi 3308 KJ / 790 kCal
Fett 58 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 35 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept