Grillad kyckling med ingefärsnudlar och sriracha mayo
Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och het srirachamajonnäs bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen. Marinera nudlarna med ingefära, koriander, lime, gurka, chili och lite sesamolja. Till detta – grillad broccoli och kycklinglårfiléer.
Ingredienser
4 portioner
Asiatisk nudelsallad
100 g glasnudlar
1 gurka
4 msk gari (inlagd ingefära)
2 röd chili
1 kruka koriander
1 lime
salt
3 msk sesamolja
Srirachamajonnäs
2 msk srirachasås
2 dl majonnäs
Grillad broccoli och kyckling
1 msk olja
ca 600 g kycklinglårfilé
250 g broccoli eller bellaverde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3308 KJ / 790 kCal
Fett58 g
Salt2.51 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
(och lade till en del japansk soja)
Björn
2024-09-21Supergott! Ersatte visserligen kycklingen med färdiggrillad och använde färdig gochujangmajo.
Björn
2024-09-21God nudelsallad men överlag ganska ointressant 3/5
Kim
2022-07-11