Många gillar fisk för att det är gott, nyttigt och enkelt när man vill få till en god måltid.

Matskola i samarbete med Findus, oktober 2016

Det är också många som gärna vill äta fisk oftare. Tillsammans med Tina Nordström har Findus tagit fram enkla tips och jättegoda recept som alla är lätta att laga. Så nu är det ännu enklare att fiskelyckas, särskilt med Findus.

Fisk är en bra källa till protein, selen, jod, vitamin D och vitamin B12. Variera mellan olika sorters fisk, så har du lättare att få i dig många av de näringsämnen som fisk innehåller.

Här bjuder vi på tips som gör att du enkelt fiskelyckas alla dagar i veckan.

Det vanligaste felet man gör är att man steker eller kokar fisken för länge.

Fiskelyckas i köket - Tinas 4 tips

 • Enkla regler för fisken

  Egentligen är det väldigt enkelt att tillaga fisk. Det absolut vanligaste misstaget är att man antingen steker eller kokar fisken för länge. Lax och torsk är två favoriter som det är enkelt att lyckas med. Temperaturen på en färdiglagad torsk ska vara ca 56° och för lax ca 48°. Det går också att se på köttet när det är klart, torsken ska vara vit och laxen blekrosa.

 • Tina fisken smart

  Har du fisk i frysen men är osäker på hur du ska tina den på bästa sätt? Inga problem. Att tina fisk går fortare och är enklare än du kanske tror. Ta ut paketet från frysen. Öppna kartongen och lägg fisken, som är kvar i sin plastpåse, i en stor skål. Fyll på med kallt vatten och vänta i 20 minuter. Därefter är fisken klar att tillagas.

 • Fisk älskar grönt och tvärtom

  Det är ingen nyhet att grönsaker passar till olika sorters fisk. Använd gärna Findus gröna godsaker nästa gång du lagar fisk. Smörstek till exempel små frysta ärter och vi lovar att fisken kommer smaka himmelskt!

  Här hittar du exempel på goda gröna tillbehör

 • Halstra med salt i pannan

  Att halstra fisk är inte så svårt som det låter. Saltet som används gör att det skapas ett litet luftrum mellan pannan och fisken så att stekytan blir perfekt utan att man behöver använda så mycket fett. Börja med att se till att stekpannan är glödhet. Strö därefter ner flingsalt i stekpannan. Pensla lite olja på fisken och lägg fisken på saltet med den snygga sidan neråt. Servera och njut!