Rödspätta med gurkröra

0
0
Rödspätta med gurkröra

En smörstekt rödspätta går oftast hem hos de flesta. Här äts den med ganska så klassiska tillbehör som nykokt potatis och en gurkröra gjord på cornichons. Men du adderar även lite sojabönor och lite sallad för att få in lite extra grönt till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Rödspätta med gurkröra

Ingredienser

2 portioner
1/2
förp sojabönor (à 250 g)
450 g
potatis
1 dl
cornichons
1 dl
smetana
-
salt
-
peppar
1/2
kruksallad
300 g
färsk rödspätta
2 tsk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av gurkröran med lite dijonsenap eller hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2523 KJ / 600 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept