UNDER 30 MIN | Medel

Rödspätta med gurkröra

En smörstekt rödspätta går oftast hem hos de flesta. Här äts den med ganska så klassiska tillbehör som nykokt potatis och en gurkröra gjord på cornichons. Men du adderar även lite sojabönor och lite sallad för att få in lite extra grönt till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka potatisen. Koka sojabönorna tillsammans med potatisen några minuter när potatisen nästan är klar.
  3. Hacka cornichons och blanda med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek spättan i smöret i en stekpanna någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera den nystekta spättan med potatis, bönor, gurkröra och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Smaka gärna av gurkröran med lite dijonsenap eller hackad dill.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
  • 450 g potatis
  • 1 dl cornichons
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruksallad
  • 300 g färsk rödspätta
  • 2 tsk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2523 kJ / 600 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept