Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola äggen kalla, skala och hacka dem grovt.
  4. Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Skiva tomaterna tunt och lägg dem på fisken. Sätt formen mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur är 54°C, 15-20 minuter.
  5. Spenatris: Skala och riv moroten grovt.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner morötter och spenat.
  7. Basilikasås: Hacka basilikan och blanda den med crème fraiche och senap. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera fisken med hackat ägg, spenatris och basilikasås.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 ägg
Torsk
  • 375 g frysta torskfiléer
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater
Spenatris
  • 1 morot
  • 2 port jasminris (boil-in-bag)
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Basilikasås
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare