Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

5
0
Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!

Skriv ut
Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Ingredienser

2 portioner
2
ägg

Torsk

375 g
frysta torskfiléer
-
salt
-
peppar
2
tomater

Spenatris

1
morot
2
port jasminris (boil-in-bag)
1/2
påse babyspenat (à 65 g)

Basilikasås

1/2
kruka basilika
1 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2771 KJ / 661 kCal
Fett 25 g
Salt 3.39 g
Kolhydrater 57 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept