Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!

Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Ingredienser

2 portioner
2   ägg

Torsk

375 g  frysta torskfiléer
salt
peppar
2   tomater

Spenatris

1   morot
2   port jasminris (boil-in-bag)
1/2   påse babyspenat (à 65 g)

Basilikasås

1/2   kruka basilika
1 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2771 KJ / 661 kCal
Fett25 g
Salt3.39 g
Kolhydrater57 g
Protein50 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta på torsk med kokos och curry
Betyg 3.1 av 5.
109 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med ris och gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med enbärs- och äppelkompott
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga