Tomatbakad torsk med spenatris, basilikasås och hackat ägg

Saftiga, mättande och supergoda blir torskfiléerna med bakade tomater och kokta ägg. De fräscha tillbehören piffar upp med spännande kombinationer. Lätt som en plätt skapar du en helt ny smakupplevelse!

Ingredienser
2 portioner
2 ägg
Torsk
375 g frysta torskfiléer
salt
peppar
2 tomater
Spenatris
1 morot
2 port jasminris (boil-in-bag)
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Basilikasås
1/2 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Gör så här
00:08:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2771 KJ / 661 kCal
Fett25 g
Salt3.39 g
Kolhydrater57 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer