Lax i ugn med basilika och tomat

8
1
Lax i ugn med basilika och tomat

Lax i ugn med basilika och tomat är i grunden den kära klassikern där smakerna höjs till skyarna med hjälp av kryddningen. Lättare än så här blir det knappast att fixa en riktigt festlig rätt. Servera med potatis och krispsallad –och njut!

Skriv ut
Lax i ugn med basilika och tomat

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé i bit
-
svartpeppar
2 msk
tomatpesto
1
kruka basilika

Till servering

sparris
kokt potatis
sallad
tzatziki

För alla

Lös noga innehållet på tomatpeston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri tzatziki till servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut tzatziki eller gör en hemmagjord mjölkproteinfri tzatziki.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är endast beräknat på laxen, exkl serveringsförslagen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Tommy

2020-05-31

Mycket smidigt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 27 g
Salt 0.42 g
Kolhydrater 0.5 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept