Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Lax i ugn med basilika och tomat

Lax i ugn med basilika och tomat är i grunden den kära klassikern där smakerna höjs till skyarna med hjälp av kryddningen. Lättare än så här blir det knappast att fixa en riktigt festlig rätt. Servera med potatis och krispsallad –och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med peppar.
  3. Bred på tomatpeston.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  5. Hacka basilikan och strö över laxen.
  6. Till servering: Servera laxen gärna med sparris, kokt potatis, sallad och tzatziki.

För alla

Lös noga innehållet på tomatpeston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri tzatziki till servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut tzatziki eller gör en hemmagjord mjölkproteinfri tzatziki.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är endast beräknat på laxen, exkl serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé i bit
  • svartpeppar
  • 2 msk tomatpesto
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • sparris
  • kokt potatis
  • sallad
  • tzatziki
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1598 kJ / 382 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer