Hoppa till sidans innehåll

Vi är många som gillar att grilla korv! Det är gott, det är enkelt och man kan toppa korven med allt man gillar. En utmärkt middag helt enkelt! Här tipsar vi hur du grillar korv på bästa sätt.

Korvcravings? Här hittar du alla våra recept med korv!

 • Picka hål

  Innan du lägger korven på grillen kan du picka eller skära lätt i skinnet, på så sätt släpper du ut lite av vätskan. Anledningen till att korv ofta spricker när man lägger den på grillen är att innehållet sväller när det blir varmt.

 • Tänk på värmen

  Kan ju vara lätt att slänga på korvarna när det är full fräs i grillen på grund av att man är så förbenat hungrig. Men var försiktig – vänta tills den nått medeltemperatur. Grilla först en bra stekyta på glödbädd i mitten av grillen och grilla sedan på indirekt värme längre ut på grillen. Det viktigaste är att se till att du få ren fin grillyta men samtidigt en korv som är tillräckligt genomstekt inuti.

 • Ska du grilla färsk korv?

  Tänk på att en färsk korv ofta behöver tillagas på ett mildare sätt än en redan tillagad korv – justera värmen och grilla den extra länge istället.

 • Chorizo

  Fläskkorv med rötter i den iberiska halvön, chorizo är också vanlig i Syd- och Mellanamerika. Du kanske känner igen den karaktäristiska röda färgen som kommer ifrån röd paprika, men korven får också sin smak från kryddor som cayenne och vitlök. Det finns faktiskt också en grön variant av chorizo – då är den smaksatt med bland annat koriander och grön chili.

 • Kabanoss

  En långsmal korv med ursprung i Polen och Ungern, vanligtvis görs den av fläskkött. Korven är vanlig som smaksättning i grytor men kan också grillas eller stekas.

 • Bratwurst

  En tjockare typ av korv från Tyskland som görs på fläsk-, lamm- eller nötkött. Kryddningen i en bratwurst varierar men består ofta av vitlök, kummin, kryddnejlika och muskot. I Tyskland finns en mängd olika sorter och kryddningar, varje region har sin egen variant.

 • Isterband

  En traditionell svensk korv som görs av fläskkött, korngryn och potatis. På grund av att korven är utblandad har den en ganska låg kötthalt på runt 30 procent. Smaken är något syrlig och korven kombineras vanligtvis med senap.

 • Andouille

  En välkryddad fläskkorv från den amerikanska södern (och från början Frankrike), kryddad med timjan och hickoryrök.

 • Chipolata

  En liten och knubbig korv med smak av chipotle – rökt och torkad chili. Chipolatan görs oftast på fläskkött, och den innehåller mycket lök samt kryddor som salvia, timjan och koriander.

 • Salsiccia

  Italienk fläskkorv, traditionellt bestående av sidfläsk, som kryddas med vitlök, pepparkorn och vitt vin. Salsiccia säljs ofta som färsk korv med högt köttinnehåll.

 • Merguez

  Merguez är en lammkorv med karaktäristisk kryddning av chili, vilket ger den en röd färg. Vitlök, kummin, kanel och koriander är andra kryddor som kan ha tillsatts i en merquez. Köttandelen i en merguez är vanligtvis mycket hög, runt 90 procent.

 • Wienerkorv

  Den österrikiska korven wienerkorv, också kallad frankfurter, är en långsmal korv som består av finmalet gris- och nötkött. Wienerkorv är egentligen helt vanlig varmkorv, men den kommer i olika kvaliteter och köttmängden varierar mellan olika fabrikörer.

 • Vegetarisk korv

  Vegetarisk korv görs oftast av soja eller quornfärs, men möjligheterna öppnar sig om du vill göra din egna vegetariska korv av till exempel tofu, bönor eller majs.

 • Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

  Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

  En riktigt god bönsallad toppad med tomatvinägrett, som går lika bra att göra som vegetarisk rätt. Servera bara den stekta korven vid sidan av, eller välj vegetariska korvar.

  - Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

  Spara

 • Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

  Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

  Mat som kan ätas med en hand är praktiskt och enkelt. Gör ett gott mos på rotselleri. Gurkan får dra i ättikslag för få den rätta syrligheten och blandas sedan med smetana. Grilla eller stek korven och servera rotsellerimoset med pressgurkan och korven i ett tunnbröd.

  - Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos

  Spara

 • Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt

  Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt

  Merguez är smakrika korvar med inspiration från Nordafrika som vi denna gång valt att servera med rostad ugnspotatis och vitlöksdoftande gurkyoghurt. Ett fantastiskt gott och enkelt recept!

  - Merguez med ugnspotatis och gurkyoghurt

  Spara

 • Isterband med senapsgrönsaker

  Isterband med senapsgrönsaker

  En god senapskräm blandas med nykokta grönsaker och dill oh härliga dofter uppstår. Grönsakerna serveras med nystekta isterband.

  - Isterband med senapsgrönsaker

  Spara

 • Wienerkorv med mos och syrad lök

  Wienerkorv med mos och syrad lök

  Till middag idag serveras en smakfull husmansrätt, wienerkorv med mos och syrad lök. Det sistnämnda är ett perfekt tillbehör till denna rätt och du gör den enkelt genom att blanda skivad lök med socker, vinäger och vatten. Låt detta dra en stund innan det är dags för servering.

  - Wienerkorv med mos och syrad lök

  Spara

 • Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

  Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

  En klassiker i mingelformat! Och vem har sagt att korv inte kan vara festligt? Toppa korven med två sorters krämiga sallader, en med bostongurka och en med räkor, sedan kan kalaset börja – för både liten och stor! Även utmärkt som vickning eller nattamat.

  - Varmkorv i bröd med räk- och gurksallad

  Spara

 • Grillad korv

  Grillad korv

  Grillad korv är väl ändå något som aldrig slår fel. En snabb och enkel måltid på lunchen, picknicken eller en dag på stranden. Garanterat uppskattat av både stora och små. Varför inte ha en grillstund på sommarkalaset?

  - Grillad korv

  Spara

 • Grillad vegokorv

  Grillad vegokorv

  Grillad vegokorv bjuder även in de som skippar köttet till grillstunden. Grilla på direkt värme tills den får en fin färg och sedan på indirekt värme tills innetemperaturen är 70 grader. Lägg den mellan brödet, på med senap och ketchup och du har en vegetarisk måltid att se fram emot.

  - Grillad vegokorv

  Spara