En av våra mest älskade vardagsrätter är korv stroganoff. Lätt att laga, få ingredienser och trygga smaker – inte konstigt att det är en riktig familjefavorit. Utgå från vårt grundrecept, välj något av våra smakförslag och upptäck en helt ny stroganoff-favorit.
Recept: Här hittar du alla våra
recept på stroganoff!
Vi har labbat fram vårt ett riktigt bra grundrecept på korv stroganoff som du kan bygga vidare på.
Nedan hittar du 6 smarta sätt att variera detta recept, så blir det aldrig tråkigt. Smaklig (och smart) spis!
Byt ut crème fraiche mot 2 dl passerade tomater. Blanda ner 1 dl matyoghurt (10 %) mot slutet av koktiden.
Halloumi är en riktig veggohöjdare! Ta 300 g strimlad halloumi i stället för korven. Stek halloumin och lägg ner den i såsen precis vid servering.
Följ grundreceptet, men byt ut falukorv mot 300 g skivad chorizo och 1 burk kokta avrunna stora vita bönor (ca 400 g). Minska på tomatpurén till 1 msk och lägg i stället till 2 msk ajvar relish – mild eller het beroende på hur mycket du känner att vardagen behöver hottas upp.
Gå åt det indiska hållet med en stroganoff korma style. Slopa senapen och tomatpurén och krydda i stället med indisk currypaste.
Lyxa till stroganoffen på ryskt vis. Ställ fram en skål med smetana eller rysk yoghurt och en annan med hackad saltgurka. Låt var och en toppa efter smak.
Byt ut riset mot pasta. Satsa på tagliatelle – det blir godast! Har du redan kokade makaroner kan det vara gratängläge. Blanda strogan med makaronerna i en ugnssäker form, toppa med riven ost och gratinera i 225°C i en kvart, eller tills osten fått färg och allt är varmt.