Korv med mos
Korv med mos en lika klassisk som god rätt. Till moset och korven serverar du här en fräsch slaw med rödkål och morot som blandas med en kräm med crème fraiche och majonnäs smaksatt med dijonsenap. Servera korv, mos och slaw toppad med persilja och knaprig rostad lök.
Ingredienser
4 portioner
Mos
1 kg potatis (gärna mjölig)
2 1/4 dl mjölk
50 g smör
3/4 tsk salt
2 krm peppar
1 krm strösocker
Slaw
250 g rödkål
1 liten morot
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Korv
4 tjocka grillkorvar
1 tsk olja
Topping
2 msk hackad persilja
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2975 KJ / 712 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer