Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
1
Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek bara chorizo eller välj din favoritkorv och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Pistage-chimichurri

1   kruka persilja
1   kruka koriander
1   vitlöksklyfta
2   schalottenlökar
1 dl  skalade naturella pistagenötter
1/2 tsk  chiliflakes
1 tsk  torkad oregano
2 msk  rödvinsvinäger
1 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
4   chorizo, kabanoss eller växtbaserad korv
1 msk  olja
4   små baguetter eller 1 stor baguette

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Värm gärna brödet innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Inte så förtjust i persilja så tar mynta istället. Så gott!

Olivia

2021-07-17

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kabanoss i libabröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med salsiccia, tomat och persilja
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med ljummen potatissallad
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med potatissallad
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga