UNDER 30 MIN | Enkel

Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek bara chorizo eller välj din favoritkorv och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pistage-chimichurri: Hacka persiljan och koriandern grovt, även stjälkarna på koriandern.
  2. Skala och finhacka vitlöken och schalottenlöken. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med övriga ingredienser i en skål.
  3. Stek korven i olja i en stekpanna tills den får lite färg och är genomstekt. Spara ev oljan som blir kvar i stekpannan.
  4. Skär brödet så det passar dina korvar.
  5. Lägg korven i brödet och ringla ev över lite av oljan från stekpannan. Toppa med chimichurrin.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Värm gärna brödet innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Pistage-chimichurri
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl skalade naturella pistagenötter
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 4 chorizo, kabanoss eller växtbaserad korv
  • 1 msk olja
  • 4 små baguetter eller 1 stor baguette

Näringsvärde
Per portion

Energi 2716 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept