Choripan i baguette med pistage-chimichurri

8
1
Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek bara chorizo eller välj din favoritkorv och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter.

Samarbete med:

Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Pistage-chimichurri

1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 dl skalade naturella pistagenötter
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
4 chorizo, kabanoss eller växtbaserad korv
1 msk olja
4 små baguetter eller 1 stor baguette

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Värm gärna brödet innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Olivia

2021-07-17

Inte så förtjust i persilja så tar mynta istället. Så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 649 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden