Choripan i baguette med pistage-chimichurri

5
0
Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek bara chorizo eller välj din favoritkorv och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Pistage-chimichurri

1
kruka persilja
1
kruka koriander
1
vitlöksklyfta
2
schalottenlökar
1 dl
skalade naturella pistagenötter
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
torkad oregano
2 msk
rödvinsvinäger
1 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
4
chorizo, kabanoss eller växtbaserad korv
1 msk
olja
4
små baguetter eller 1 stor baguette

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Värm gärna brödet innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 649 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept