Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Lakrits är populärare än någonsin. Smaken som länge förknippats med godis, shots och finlandsfärjor har tagit steget in i restaurangköken och dyker upp i alltmer oväntade smakkombinationer. Häng med i Buffés lakritsskola!

Text: Mats Berggren

Vad är vad?

  • Lakritsrot

    Lakritsrot

    Lakrits utvinns ur rötterna från växter av släktet Glycyrrhiza, som växer vilt runt Medelhavet, i Ryssland, Kina och Iran.

    Recept på chokladtryffel med lakrits

  • Rålakrits

    Rålakrits

    Rålakrits får man fram när lakritsrötter hackas och mals till ett pulver som kokas i vatten till en massa som sedan rullas till stänger.

    Recept på lakrits och hallonbräck

  • Lakritspulver

    Lakritspulver

    Lakritspulver är finmalen rålakrits. Fördelar sig jämnt i till exempel glass och godis. Passar även bra att rulla chokladtryffel eller raw food-bollar i.

    Recept på lakrits- och halloncoupe

  • Lakritsgranulat

    Lakritsgranulat

    Lakritsgranulat består av krossad rålakrits. Knastrar härligt i fyllda bullar, röror och kryddblandningar.

    Recept på rödbetsmarmelad med lakrits

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer