Kolapaj med lakrits
En underbar dessert för alla lakritsälskare där ute! En ljuvlig kolapaj med chokladganache och lakritskola smaksatt med lakritsgranulat. Med flingsalt på toppen blir lakritspajen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
12 bitar
Botten
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 1/2 msk vatten
Lakritskola
300 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk lakritsgranulat
1 krm salt
Chokladganache
1 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad (56-65%)
2 krm flingsalt
Till servering
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2197 KJ / 525 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g
Kommentarer
Går den bra att frysa?
Anna
2023-09-17Hej Anna! Det är tyvärr inget vi har testat och vågar därför inte säga att det funkar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Kan man använda lakritspulver istället för granulat?
Anna
2020-08-11Hej Anna! Det går bra att ta lakritspulver. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11Väldigt god! Men mäktig.... Behövs bara en liten bit så ör man nöjd - och belåten!
Anna
2019-05-30