Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Hallonmarmelad med lakrits

Att hallon och lakrits gillar varandra vet du kanske sedan tidigare. Men att de också gillar varandra i en marmelad som gillar smakrika hårdostar – det känns kanske lite nytt. Marmeladen blir rätt syrlig, så öka på mängden syltsocker om så önskas.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hallon och syltsocker i en kastrull. Låt koka 10-15 minuter. Ta från värmen.
  2. Rör ner lakritspulver. Låt marmeladen svalna. Blir bara bättre av att stå en dag eller två.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 500 g frysta hallon
  • 1 1/2 dl syltsocker
  • 1 msk lakritspulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 742 kJ / 175 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer