I april firar vi morotens, surdegens, polkagrisens och linssoppans dag. Vi får också chans att äta extra mycket lakrits på lakritsdagen och vi säger hipp hipp hurra till bulle med bullen.
Tips: Här hittar du årets alla
tema- och matdagar!
Den 4 april river vi av morotens dag och vad passar inte bättre då än att laga en middag där moroten får spela huvudrollen?
Vill du bli ett morotsorakel? Lär dig mer om morötter. Testa att byta ut mjölken mot morotsjuice nästa gång du bakar eller lagar mat. Det ger både fin färg, sötma och en extra näringsboost.
Kan det bli mer genialt än att lägga en chokladboll i en fralla och sen äta den? Nä vi tror inte det. Alla ni som inte har testat detta underbara - gör det!
Vad går upp mot ett nybakat surdegsbröd med smör och flingsalt på?
Här kan du lära dig hur du bakar surdeg från grunden.
Lakrits dyker upp i alltmer oväntade smakkombinationer och är inte längre bara en smak i godis eller bakverk.
Linssoppa är både gott näringsrikt och ofta billigt. Den 12 april kan vi alla sörpla linssoppa så det står härliga till.
Den 20 april är det dags att äta polkagrisar. Eller om du vill testa dina polkagrisvingar så kan du baka den här goda kladdkakan med polkagrädde.