Salt lakritskola

Betyg 3.3 av 5.
186 personer har röstat
27
Salt lakritskola

Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Salt lakritskola

Ingredienser

1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
186 personer har röstat

Kommentarer

Kolorna ser goda ut även utan karamellfärg, men inte lika effektfullt svarta som på fotot. Med tanke på att fotot föreställer kolor med karamellfärg i så tycker jag att det borde varit en ingrediens och inte i tipsrutan. Bättre att vända på det och skriva i tipsrutan att ”Kolorna smakar lika bra utan karamellfärg men får då en mörkbrun nyans istället för svart.” I övrigt ett bra recept och alla jag bjudit kolorna på har berömt dem.

Maria

2024-12-15

Jättegoda! Jag struntade i att mortla godisarna. Dom blev en stor klump först men de smälte efter några minuter. Kokade kolan klar innan jag rörde i karamellfärgen, blev kolsvart😊Hällde upp i knäckformar, snabbt och enkelt.

Christina

2024-12-14

Kolan blir besk!!! Gör enligt recept och med termometer! Vad gör jag för fel?

Stina

2024-12-09

Testa liknande recept

Brynt smörkola
Betyg 4.6 av 5.
246 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranskola med havssalt
Betyg 4.6 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäck med turkisk peppar
Betyg 2.5 av 5.
231 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lakritskladdkaka
Betyg 2.9 av 5.
187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakrits- och halloncoupe
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritspannacotta med turkisk peppar
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga