Salt lakritskola

152
13
Salt lakritskola

Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Salt lakritskola

Ingredienser

Ger 1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Svart som natten blir kolan om du tillsätter några droppar svart karamellfärg i smeten.

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Jenny

2021-12-21

Min kola blev brun, inte svart.. Har ni nån färg för att göra den svart? Hur har det blivit för er andra? Annars en supergod kola!

Björn

2021-12-19

Brände min sats rejält redan efter 30 min. Använd termometer och dropptestet tidigt.

Margareta

2021-12-17

Skitdåligt! Allt karamellkrosset kleta ihop sig till en stor klump. Mixade itu så gott det gick, men sen blev kolan inte stel trots lång kokning.