Salt lakritskola

Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt
ev några droppar svart hushållsfärg
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superläbbbig i smaken😳
Catharina
2024-12-29Jag är så tacksam att någon för några år sedan skrivit att ha i svart karamellfärg (nu står det i receptet) Det gör mycket! Jag kokar till 127 grader (så de kan stå framme utan att kleta) och lägger i knäckformar. Mycket flingsalt på varje. Toppenrecept!
Marléne
2024-12-24Blev ingen bra smak.
Lina
2024-12-23