Salt lakritskola

136
9
Salt lakritskola

Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Salt lakritskola

Ingredienser

Ger 1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Svart som natten blir kolan om du tillsätter några droppar svart karamellfärg i smeten.

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Sandra

2020-12-24

Tack Anders för bästa tipset om att inte krossa turkiska pepparn!

Anders

2020-12-19

Supergott recept. Dock finns ingen anledning att krossa turkiska pepparn. Bara hälla rätt ner i kastrullen!

Ragnhild

2020-12-05

Finemang gott!

Testa liknande recept