Salt lakritskola
Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kolorna ser goda ut även utan karamellfärg, men inte lika effektfullt svarta som på fotot. Med tanke på att fotot föreställer kolor med karamellfärg i så tycker jag att det borde varit en ingrediens och inte i tipsrutan. Bättre att vända på det och skriva i tipsrutan att ”Kolorna smakar lika bra utan karamellfärg men får då en mörkbrun nyans istället för svart.” I övrigt ett bra recept och alla jag bjudit kolorna på har berömt dem.
Maria
2024-12-15Jättegoda! Jag struntade i att mortla godisarna. Dom blev en stor klump först men de smälte efter några minuter. Kokade kolan klar innan jag rörde i karamellfärgen, blev kolsvart😊Hällde upp i knäckformar, snabbt och enkelt.
Christina
2024-12-14Kolan blir besk!!! Gör enligt recept och med termometer! Vad gör jag för fel?
Stina
2024-12-09