Salt lakritskola
Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
1 sats
1 dl turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Tips
Svart som natten blir kolan om du tillsätter några droppar svart karamellfärg i smeten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går mkt snabbare än 40 minuter och jag tar alltid minst 150gr turkisk peppar eller salta stenar för mer smak. Grym smak och de försvinner snabbt både hemma och på jobbet
Therese
2024-02-01Andra året jag gör dessa kolor! Har blivit en stor favorit på julafton. Supper lätta att göra och otroligt goda. Jag använder ingen termometer utan kör endast på kul test.
Caroline
2024-01-01Tyckte inte det var något bra recept, fick inte heller den till delbar konsistens.
Göran
2023-12-23