Variation på rödbeta med lakrits och bresaola
Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
8 bufféportioner
1 kg mellanstora rödbetor
2 krm salt
100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
olivolja
1/2 - 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi440 KJ / 105 kCal
Fett3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer