Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
0
Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg mellanstora rödbetor
2 krm salt
100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
olivolja
1/2 - 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi440 KJ / 105 kCal
Fett3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Färgglada rotfruktschips
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen rödbetssallad med fetaost och bresaola
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetsgratäng Pink Passion
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Supersnabb rödbetssallad
Betyg 2.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med rödbetor och fetaost
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga