ÖVER 60 MIN | Medel

Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka alla rödbetor utom två i en kastrull med vatten ca 30 minuter, eller tills de är mjuka. Spola kallt och skala sedan betorna.
  2. Mixa hälften av de kokta rödberona till en slät kräm. Späd ev med vatten. Krydda med salt och skär resterande kokta betor i klyftor.
  3. Skala de okokta rödberorna och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
  4. Lägg upp rödbetskräm, rödbetsklyftor och rödbetsskivor i en skål. Fördela köttet över. Ringla över olivolja. Strö över lakrits och flingsalt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i lakritsstången.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 kg mellanstora rödbetor
  • 2 krm salt
  • 100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
  • olivolja
  • 1/2 - 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 440 kJ / 105 kCal