Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka alla rödbetor utom två i en kastrull med vatten ca 30 minuter, eller tills de är mjuka. Spola kallt och skala sedan betorna.
  2. Mixa hälften av de kokta rödberona till en slät kräm. Späd ev med vatten. Krydda med salt och skär resterande kokta betor i klyftor.
  3. Skala de okokta rödberorna och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
  4. Lägg upp rödbetskräm, rödbetsklyftor och rödbetsskivor i en skål. Fördela köttet över. Ringla över olivolja. Strö över lakrits och flingsalt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i lakritsstången.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 kg mellanstora rödbetor
  • 2 krm salt
  • 100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
  • olivolja
  • 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 440 kJ / 105 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB