Variation på rödbeta med lakrits och bresaola

Bjud på rödbetor i tre versioner; mixade till en kräm, kokta och råhyvlade. Kombinera med bresaola, tunna skivor av lufttorkat nötkött, och en nypa rålakritspulver. Ja, du läste rätt, lakrits! Oväntat gott och raffinerat. Bjud gärna som del av en plockig buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Ingredienser
8 bufféportioner
1 kg mellanstora rödbetor
2 krm salt
100 g bresaola (eller annat lufttorkat nöt- eller vilt kött)
olivolja
1/2 - 1 tsk rålakritsgranulat eller finriven lakritsstång
flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i lakritsstången.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i lakritsstången.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi440 KJ / 105 kCal
Fett3 g
Salt0.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer