När hösten kommer vill man ju bara grotta ner sig i en mustig gryta. Här har vi samlat våra absolut godaste indiska recept.

Sofie Lundmark
Tips: här finns alla indiska recept 

  • Vår favoritdaal

    Vår favoritdaal

    Den godaste daalen görs på röda linser, mycket chili och toppas med koriander. Den här mustiga drömmen äter vi gärna varje dag i veckan.

    Daal på röda linser

  • Yoghurtmarinerad kyckling

    Yoghurtmarinerad kyckling

    Har du testat att marinera kyckling i yoghurt? Om inte - gör det nu! Köttet blir mört och saftigt.

    Kyckling i yoghurtmarinad

  • Baingan aachari

    Baingan aachari

    Baingan aachari är en grym kryddig indisk auberginegryta. Riktigt god ihop med en klick raita och naanbröd.

    Auberginegryta "Baingan aachari"

  • Vego tikka masala

    Vego tikka masala

    Man behöver faktiskt inte ha kyckling i allt. Den här vegetariska varianten med blomkål är minst lika god.

    Vegetarisk tikka masala

  • Godaste kikärtsröran

    Godaste kikärtsröran

    Den här masalan är i princip bara kikärter, lök, spenat - och så massor av kryddor. Servera med ris eller släng i dig den som den är med lite gott bröd.

    Masala med kikärter och spenat

  • Den perfekta kycklingcurryn

    Den perfekta kycklingcurryn

    Look no further. Här är det bästa receptet på kycklingcurry. Syrlig smak av yoghurt, färsk ingefära och vitlök får smaklökarna att dansa.

    Kycklingcurry

  • Palak halloumi!

    Palak halloumi!

    Egentligen ska palak paneer innehålla paneerost. Men för den som inte orkar göra det själv så är halloumi ett perfekt substitut. Den salta osten ger gott tuggmotstånd i den krämiga grädd- och spenatsåsen.

    Palak paneer med tomat och halloumi