Butter halloumi

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Butter halloumi

Variant av den klassiska butter chicken där kycklingen byts ut mot halloumi. Du får en härlig vegogryta och de indiska smakerna kommer från den färdiga matlagsningssåsen. För extra krisp tillsätt sojabönor precis innan servering. Servera grytan med ris och gärna koriander och naanbröd.

Butter halloumi

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (gärna basmati)
400 g  halloumi
1 msk  olja
1   förp Patak's mild butter chicken matlagningssås (à 450 g)
250 g  sojabönor

Serveringsförslag

färsk koriander
körsbärstomater
naanbröd
yoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Perfekt snabbrätt på vardagarna. Använder olika sorters protein, ibland vegetariskt, ibland kyckling. Anpassar kryddningen lite efter humör, men mycket färsk koriander är alltid gott :)

Maria

2023-08-25

Testa liknande recept

Enkel indisk halloumigryta
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chicken korma
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling tikka masala
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangokyckling
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vego tikka masala
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med melon, burrata, chilihonung och prosciutto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga