Vego tikka masala
Smakrik vego tikka masala som görs med linser, kikärtor och blomkål. Koka riset med gurkmeja för härligt gul färg. Yoghurten ger en lätt syrlighet som balanserar perfekt mot den kryddiga grytan.
Ingredienser
4 portioner
Tikka masala
1 förp tikka masala matlagningssås (à ca 450 g)
1 dl torra röda linser
3 dl vatten
1 förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
450 g fryst blomkål
1 dl turkisk yoghurt (10%)
salt
Kål
200 g rödkål
1 lime
Ris
4 port basmatiris
1/2 tsk gurkmeja
1 kanelstång
Serveringsförslag
turkisk yoghurt (10%)
naanbröd
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag lagade den här grytan för ett tag sedan, och tyckte inte i ärlighetens namn den var någon träff. Men efter att ha upptäckt en matlåda med denna gryta gömd i frysen, upptäckte jag att den faktiskt inte var så dum, speciell som en del av buffé. Smakerna kanske måste sätta sig först, även om jag inte rekommenderar en omväg under ett halvår via frysen... Det är faktiskt en himla praktisk rätt, där man bara slänger ihop en del halvfabrikat. Ge den en chans!
Vaclav
2018-06-15