Hoppa till sidans innehåll

En pizza sitter ju aldrig fel, nu kan du till och med njuta av lyxig pizza på midsommar! Här visar Hilda och Klara från Food4inspiration hur du lagar den ultimata sommarpizzan på grillen.

Karin Webb
Det här är en av våra absoluta favoriträtter! Den är supergod, festlig, färgglad och lättlagad. Här hittar du receptet på Hilda och Klaras löjromspizza! Vill du ha mer inspiration? Här hittar du alla våra recept på snittar.

 

 

Förutom löjromspizza − vad är det bästa på midsommarbordet?

− Gubbröra!

Berätta om ett härligt midsommarminne!

− Vi brukar göra pinocchiotårta på midsommar. En gång var den så god att blåmesar flög genom tre rum för att tjuvsmaka när fönstret stod på glänt.

Varför väljer ni svenska råvaror?

− För att svenska råvaror är godare och bättre ur miljösynpunkt. Eftersom vår släkt på mammas sida har varit bönder i generationer är vi väldigt måna om att det småskaliga svenska jordbruket hålls vid liv. Vi väljer alltid svenskt när vi kan!

Vilka svenska råvaror kan ni inte leva utan?  

− Färskpotatis, jordgubbar, kantareller, smör, vildhallon, löjrom och grädde. 

Vad brukar ni grilla på sommaren?

− Det finns inget mysigare än att stå och grilla samtidigt som man dricker något gott med nära och kära, medan solens sista strålar lyser.

− På sommaren grillar vi mycket fisk som vi fångar i sjön vid vårt landställe. Vi bakar faktiskt en hel del bröd på grillen också!

Det finns inget mysigare än att stå och grilla och dricka något gott med nära och kära medan solen lyser sina sista strålar