Kryddiga kycklingspett med saffran

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
0
Kryddiga kycklingspett med saffran

Djoje kebab, en favoriträtt från det persiska köket. Bäst blir spetten om kycklingen får marinera i saffran över natten. Servera gärna med en god sallad och tsatsiki.

Kryddiga kycklingspett med saffran

Ingredienser

4 portioner
1   paket saffran (à 1/2 g)
1/2 dl  hett vatten
ca 400   kycklingfilé
1   gul lök
1 msk  färskpressad limejuice
1 dl  naturell yoghurt (3%)
1 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  gurkmeja
1/2 dl  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi896 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt1.76 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Persisk kyckling med zucchiniris
Betyg 3.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad majs på persiskt vis
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Khoresht-e mast - Saffransdessert
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.7 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga