Kryddiga kycklingspett med saffran

12
0
Kryddiga kycklingspett med saffran

Djoje kebab, en favoriträtt från det persiska köket. Bäst blir spetten om kycklingen får marinera i saffran över natten. Servera gärna med en god sallad och tsatsiki.

Kryddiga kycklingspett med saffran

Ingredienser

4 portioner
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 dl hett vatten
ca 400 kycklingfilé
1 gul lök
1 msk färskpressad limejuice
1 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 896 KJ / 211 kCal
Fett 12 g
Salt 1.76 g
Kolhydrater 4 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden