Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddiga kycklingspett med saffran

Djoje kebab, en favoriträtt från det persiska köket. Bäst blir spetten om kycklingen får marinera i saffran över natten. Servera gärna med en god sallad och tsatsiki.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda saffranet i det heta vattnet, låt stå minst 30 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar.
  3. Skala och riv löken.
  4. Blanda löken med saffransvattnet, limejuice, yoghurt, kryddor, olja, salt och peppar.
  5. Blanda kyckling och marinad i en plastpåse. Låt marinera i kylen minst 1 timme,  men gärna över natten.
  6. Trä kycklingen på blötlagda träspett. Grilla på hett galler direkt över glöden, vänd ofta så det inte bränns. Eller tillaga i ugn, på 250°C grill, lägg på varmt grillgaller med plåt under. Grilla ca 10 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Vänd efter halva tiden.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl hett vatten
  • ca 400 kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl naturell yoghurt (3%)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 896 kJ / 211 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept