Kryddiga kycklingspett med saffran

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
0
Kryddiga kycklingspett med saffran

Djoje kebab, en favoriträtt från det persiska köket. Bäst blir spetten om kycklingen får marinera i saffran över natten. Servera gärna med en god sallad och tsatsiki.

Kryddiga kycklingspett med saffran

Ingredienser

4 portioner
1 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 dl hett vatten
ca 400 kycklingfilé
1 gul lök
1 msk färskpressad limejuice
1 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi896 KJ / 211 kCal
Fett12 g
Salt1.76 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
171 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Betyg 3.4 av 5.
154 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurkdrink med mynta
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiskt valnötsbröd (Nane barbari)
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga