Rökt grillad lammstek med spetskål, sparris och sötpotatatiskräm
Det här kommer bli en riktig sommarklassiker. Grilla lamm på grillen, krydda endast med salt och peppar. Till det serverar du en len sötpotatiskräm kryddad med vitlök samt en härlig sallad med sotad spetskål och sparris samt linser. Linssalladen kryddar du med dragon.
Ingredienser
4 portioner
röklåda eller aluminiumfolie
rökspån (gärna grova alspån)
2 dl torkade linser
Sötpotatiskräm
2 sötpotatisar (à ca 450 g)
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 dl olja
salt
svartpeppar
1/2 citron
2 färska lökar
3 msk rödvinsvinäger
1 litet spetskålshuvud (à ca 400 g)
250 g grön sparris
2 msk olivolja
4 skivor lammstek (à ca 200 g)
1 kruka dragon
50 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer