Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Helgrillad rotselleri och pumpa med schalottensmör

Våga vego på grillen! Helgrillad rotselleri och pumpa som penslas med schalottensmör under tiden de grillas för att maximera smakerna. Servera de nygrillade grönsakerna med sallad, färska örter och knapriga nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Koka den med vinet tills hälften av vinet återstår.
  2. Bryn smöret i en stekpanna och häll ner det i vinet.
  3. Dela rotsellerin i halvor och skär djupa skåror i ett rutmönster. Dela pumpan på längden, kärna ur och skåra likadant.
  4. Grilla rotsellerin och pumpan över direkt glöd på snittytan tills de får en fin yta. Vänd och grilla indirekt, under lock, ca 1 timme för pumpan och 1 1/2 timme för rotsellerin. Fyll groparna i rotfrukterna med smöret när halva grilltiden återstår. Pensla rotfrukterna med smöret lite då och då på snittytorna. Salta och peppra.
  5. Grovhacka körveln och gräslöken.
  6. Servera rotfrukterna med sallad, örter och nötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g smör
  • 1 rotselleri (ca 500 g)
  • 1 butternutpumpa
  • salt och peppar
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • sallad
  • hackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1812 kJ / 433 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer