Hoppa till sidans innehåll

Chiligryta som festmat? Helt perfekt säger vi. Enkelt att förbereda och sedan sköter koket sig själv. Servera med några goda tillbehör och vips så har du en vällagad och mättande festmåltid för många. Smidigt värre!

Text: Therese Elgquist Foto: Lennart Weibull

Att servera en härligt mustig och vällagad chili som festmat är ingen dum idé, av flera anledningar. Inför en fest eller bjudning är det ofta mycket som ska planeras och ordnas. Då är det tacksamt med mat som går att förbereda, räcker till många och som involverar få moment vid tillagningen.

En annan fördel med grytor, av alla de slag egentligen, är att de oftast är smidiga att slänga ihop och sedan sköter sig själva på spisen. Du får alltså en mustig och mättande festrätt som räcker till många, utan mycket jobb. Dessutom blir chilin bara godare av att stå till sig i kylen en dag eller två, så du slipper stå och laga mat precis innan gästerna kommer. Bara värm och ställ fram hela grytan på bordet!

Bjud chilin med goda tillbehör

Låt dig inspireras av våra smakfulla recept nedan och se chili på ett nytt sätt! Genom att komplettera med en massa mumsiga tillbehör går chilin från enkel vardagsmat till en riktigt festlig måltid. Krämig guacamole, smaksatt gräddfil, knapriga majschips eller ugnsrostat tortillabröd i tunna strimlor gör chilin partyglad. Eller varför inte servera med lite krispiga färska grönsaker på toppen. En sötsyrlig tomat- eller fruktsalsa bryter av fint mot chilins hetta. Ställ fram tillbehören i olika skålar och låt gästerna plocka åt sig av det de gillar, det blir både avslappnat och roligt. Och garanterat en hit!