Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con quorn

Quorn är egentligen ett svampprotein, som med rätt smaksättning blir förvillande lik vilken kötträtt som helst. Ett bra alternativ till den som inte äter kött eller bara vill ha en köttfri dag emellanåt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i oljan.
  2. Tillsätt den frysta quornfärsen och pudra över paprikapulver.
  3. Blanda vatten, tomatpuré och soja. Häll blandningen över quornfärsen och rör om.
  4. Tillsätt de vita bönorna med sin sås. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra under lock ca 5 minuter.
  5. Servera chili con quorn med hackad lök, paprikabitar, nachos och en fräsch sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen, innehåller ägg, mjölkprotein och gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst quornfärs (à 300 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl vatten eller vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2840,4 kJ / 674,2 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept