Chili con quorn
Quorn är egentligen ett svampprotein, som med rätt smaksättning blir förvillande lik vilken kötträtt som helst. Ett bra alternativ till den som inte äter kött eller bara vill ha en köttfri dag emellanåt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst quornfärs (à 300 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 dl vatten eller vin
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1/2 - 3/4 tsk salt
2 krm pepparmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840.4 KJ / 674.2 kCal
Fett20.8 g
Salt5.71 g
Kolhydrater84.6 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade ekologiska vita bönor i vilket förhöjde smaken tillsatte också en burk majs en färsk chili samt när det var klart strödde över persilja tog med fördel bort sojan. Jättegott!!
Susana
2022-08-09Torskrygg
Michael
2020-02-11tänkte prova detta i dag. Men tänker ni vitt eller rött vin?
Helena
2018-03-07Hej Helena, Du kan välja vilket vin du vill. Rött vin ger en djupare smak och mörkare färg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-03-08