Chili con quorn

32
6 Klimatsmart
Chili con quorn

Quorn är egentligen ett svampprotein, som med rätt smaksättning blir förvillande lik vilken kötträtt som helst. Ett bra alternativ till den som inte äter kött eller bara vill ha en köttfri dag emellanåt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Chili con quorn

Ingredienser

4 portioner
1
påse djupfryst quornfärs (à 300 g)
1
stor gul lök
1 msk
olivolja
1 msk
paprikapulver
1 dl
vatten eller vin
2 msk
tomatpuré
2 msk
japansk soja
2
burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1/2 - 3/4 tsk
salt
2 krm
pepparmix

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen, innehåller ägg, mjölkprotein och gluten.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Michael

2/11/2020

Torskrygg

Helena

3/7/2018

tänkte prova detta i dag. Men tänker ni vitt eller rött vin?

Redaktionen ICAse

3/8/2018

Hej Helena, Du kan välja vilket vin du vill. Rött vin ger en djupare smak och mörkare färg. Hälsningar Ulrika

Ermin

11/2/2017

Chilli gryta utan chili

Redaktionen ICAse

11/3/2017

Hej Ermin! Ja det kan kännas lite märkligt :) men i pepparmixen ingår cayennepeppar och chilipeppar. Men gillar du mer hetta så tillsätt din favorit chili. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2840.4 KJ / 674.2 kCal
Fett 20.8 g
Salt 5.71 g
Kolhydrater 84.6 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept