Här ger vi tips på hur du fixar en härlig mingelfest med de bästa recepten från tidningen Buffés historia. Duka upp små mingliga snittar, häll bubbel i glasen och slå klackarna i taket!
Tips: Här hittar du alla våra
recept på snittar!
Här dukar vi upp till en storslagen fest! Festen är uppbyggd kring fem läckra buffébord med de bästa recepten genom tiderna från tidningen Buffé - mingliga snittar, mustig chili, fräscha drinkar, klassiska bufférätter och häftigaste festtårtan. Festupplägget passar för många olika tillfällen; fylla jämnt, ta studenten, bröllop eller bara när du vill fixa ett ovanligt roligt kalas.
Vi inleder med guld, glitter och mingliga munsbitar som en hyllning till den glittriga IT-eran i mitten av 90-talet då asiatiska kryddor och smaksättare kändes nytt och spännande. Snittarna är lika perfekt för cocktailpartyt, som ett festligare fredagsmys eller som förrättsplock.
Det blir en och annan majonnäsklick på de olika snittarna. Gör som proffsen och fyll respektive majonnäs i engångsspritspåsar av plast, knyt ihop eller förslut med gummiband och förvara i kylen. Klipp sedan av påsens topp och spritsa loss!
Spinn vidare på det asiatiska temat och komplettera snittarna med gröna wasabinötter, edamamebönor med lite olivolja och flingsalt, räkchips och japansk snacksmix som ofta finns att köpa i lösvikt eller påse. Perfekt att fylla på skålarna med om plockmaten börjar ta slut!
ICAs kundtidning Buffé föds 1995 under en gyllene period med en växande IT-våg och gryende digital frälsning av världen. Miljardärerna blev fler och champagnen flödade. Nyfikenheten på de asiatiska köken var stor, men butikshyllorna hade ännu inte berett plats för konstigheter som sweet chilisås och kokosmjölk. Därför fanns det recept på dessa i tidningen under 1996.
Studenterna tog snabba ramennudlar till sina hjärtan, på krogen var det populärt med udon och soba. Sushi var vid den här tiden fortfarande dolt i ett lyxigt skimmer, men nu fick vi lära oss att göra de små risrätterna. Misopaste och dashi, nori och gari avhandlades liksom kaiseki och macha. Dim sum var hett då, liksom i dag.